srijeda, 12.09.2007.

Najgori 'animal attack' filmovi....

Došli smo i do onog nezahvalnog dijela kad se mora izabrati i nekoliko najgore snimljenih filmova o napadu životinja na ljude... Pa, da se okrenemo i toj vrlo jasnom izboru...
U ovoj mini top - listi otići ću tako daleko da ću izabrati 5 naj najgorih filmova do sada snimljenih o napdau neke životinje na čovjeka...zato spremite se na izbor....


5. "Anaconda" (1997) Redatelj: Luis Llosa

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket odličan poster i tagline

Sadržaj prvog filma: "- Zelena anakonda terorizira Ponoćnog Kauboja, J Lo i Ice Cubea u prašumi amazone..."
Mišljenje:
"- Možda će se netko od vas čuditi zbog ovog izbora, ali dajte budimo malo racionalni sa gornjom temom. Ako ste se načitali knjiga i nagledali dokumentaraca o zmijama (posebice otrovnicama i anakondama) kao ja onda bi trebali shvatiti par stvari o anakondi (ovdje se priča o Eunectes murinus tj. zelenoj anakondi):
- anakonda je dosta spora zmija na zemlji (možda i najsporija od sviju svojih rođakinja) i definitivno nije brza kao crna mamba (kako su je u filmu prikazali); druga je stvar kad je u vodi...e onda je ona tu vrag pakleni ili kad je na suhom tlu onda lovi iz zasjede (stvarno velike anakonde mogu jednim udarcem svoje glave slomiti vrat volu)
- sljedeća stvar jeste da je ona hladnokrvna životinja sa vrlo sporim metabolizmom (npr. ako bi joj odrasli čovjek bio obrokom trebalo bi joj oko 6 - 8 mjeseci da ga provari), a to znači da kad bi pojela čovjeka sigurno se ne bi vratila po još 2-3 ili 4 nego bi otpuzala do najbližeg skrovišta da ga provari....anakonda je najranjivija nakon obroka jer je vrlo troma i nezaštićena
- anakonde su plahe životinje (čak i one od 20 m viđene prije kojih 100 godina su biježale pred čovjekom) i prije će pobijeći nego napasti...agresivna postaje jedino ako je ranjena

Bonus pozitivus filma:
- jedina istinita činjenica izrečena u filmu jeste ta kad Jon Voight kaže da anakonda raste sve do smrti
- naučili smo kako spasiti čovjeka kad ga osa ubode u jezik (jezik otekne i zatvaraju se dišni putevi) načini se Traheotomia - je jedan od najurgentnijih kirurških zahvata u otorinolaringologiji. To je kirurško otvaranje dušnika-traheje u njezinom vratnom dijelu da bi se bolesniku, koji se guši zbog začepljenja dišnih putova, omogućilo disanje kroz trahealnu kanilu. Takva gušenja-dispneje karakterizira uvlačenje mekih tkiva grudnog koša, a prate ih zvučni fenomeni-stridor prilikom udisanja, nemir i cijanoza. Traheotomija se izvodi i prije nekih kirurških zahvata u području grkljana-larinksa, ždrijela-farinksa, baze jezika i donje čeljusti. (tako to objašnjavaju stručnjaci)

Alternativa: - "Anacondas: The Hunt for the Blood Orchid" (2004) - još gluplji film, ali je barem više anakondi i lijepo je objašnjeno zašto su opake (parenje)
- "King Cobra" (1999), "Snakes on a Train" (2006) - rip-off Snejka u avionu, "The Snake King" (2005) - Stephen Baldwin glumi gl. ulogu; "Python" (2000) - ovaj se barem da pogledati za razliku od ovih potonjih (a bogme i nastavaka "Python II" (2002) i "Boa vs. Python" (2004)

4. Deep Blue Sea (1999) Redatelj: Renny Harlin

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket kasnije je ovaj poster mnogo puta kopiran

Sadržaj: "- Znanstvenici koji su genetičkim inženjeringom stvorili posebne mako morske pse bivaju terorizirani od tih dotičnih mako morskih pasa, koji imaju vrlo zavidnu inteligenciju..."

Mišljenje:
"- Još jedno anti remek-djelo redatelja koji nam je darovao predobar akcić "The Long Kiss Goodnight" (1996) i neloši 4 nastavak "A Nightmare on Elm Street: The Dream Master" (1988)."

Znam da svi vi možete nabrojati barem 7-8 filmova na ovu temu koji su 1000 puta gori od ovog filma, ali zaboravljate jednu od najvažniji stvari - ovaj film je imao odličnu glumačku ekipu i enormno velik buđet, dok ovi ostali koji vama padaju na pamet su imali možda 1/10-inu od toga (čitaj snađi se druže kako znaš, ali ja želim da se film snimi). Gdje početi (najbolje od nigdje...hehehe)?
- plošni likovi, rupe u scenariju, vrlo loš pokušaj imitranja Ralja i još lošiji pokušaj pravljenja nešto čak i bolje nego su Ralje
, očajno loši CGI efekti

Bonus pozitivus filma:
- Samuel L. Jackson, scene smrti poznatih glumaca, odličan izgled mako 'smartass' psina
- eksperimenti koji se spominju u filmu (lijek za Alzheimera) su dosljedna u stvarnosti, no veća se istraživanja vrše na pdručju suzbijanja i uništavanja tumora i raka (morski psi su jedine životinje koji ne obolijevaju od tumora i raka i nitko do sada ne zna zašto je tome tako)

Alternativa:- Shark Attack serijal (u prvom je glumio legenda Casper Van Dien i ovaj je bio tako kako gledljiv) - drugi dio je proglašen filmom sa najgorim CGI efektima ikad u nekom filmu na YouTube-u, "Raging Sharks" (2005), Shark Zone (2003) - film ima na neke trenutke odličnu montažu (svaka čast Cari Coughlin), "Barracuda" (1978) - vrlo loša kopija Danteovih Pirana, "Great White" (1980) - gl. ulogu u ovom blijedom Ralje želim biti filmu glumi Vic Morrow (tata od odlične karakterne glumice Jennifer Jason Leigh), "Tintorera" (1977) - meksički horor (kultni poput Ralja u Meksiku) koji je definitivno najbolji film (možda čak i nije zaslužio da ga ovdje uguram) u ovom smeću od alternative

3. Black Sheep (2006)
- jednostavno neću opisivati ovu glupariju (kliknite na ime filma pa pročitajte moj opširni post)...a mogao je to biti kultni film (šmrc...šmrc)

2. The Food of the Gods (1976) Redatelj: Bert I. Gordon

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket još jedan 'zer gut' plakat (eh di su ta vremena??)

Sadržaj: "- Par prijatelja nađu se na nekom otoku na kojem žive ubojite životinje - poput kokoši ubojice. No, najgore ubojice od svih su skupine štakora....Teror može da počne..."

Mišljenje:
"- Čovječe ovaj film je dobio i nastavak "Food of the Gods II" (1989)...koji je donekle dobar, ali ipak sranje. Jedino mi nije jasno što tu radi Samuel Z. Arkoff kao producnet??
"Empire of the Ants" (1977) je djelo istog redatelja (koji se u tih godinu dana popravio). Film još nisam uspio do kraja pogledati koliko je smeće...glume nema, radnja smušena. Ovakve bi filmove trebalo zakonom zabraniti...jadni George H. Wells se okreće u grobu (film rađen prema njegovoj noveli "The Food of the Gods and How It Came to Earth")."

Alternativa: "The Rats" (2002).
*ali ako vam se stvarno gledaju štakori okrenut ćete se "Willardu", našem "Izbavitelju" Krste Papića

1. Squirm (1976) Redatelj: Jeff Lieberman (i scenarij)

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket kakav je film poster je remek-djelo trasha

Sadržaj: "- U nekoj pripizdini u Americi (država Georgia) usred oluje grom pogađa u dalekovod i ruši ga na zemlju. Uslijed silnog elektriciteta i struje iz zemlje izlazi milijuni crva ubojica (kišne gliste koje mi koristimo za lov naslatkovodnu ribu)., koji počnu terorizirati malo seoce u blizini...."

Mišljenje:
"- Nije ovo najgori film o napadu životinja na čovijeka...nego je ovo najgori film ikad koje su moje buljavice (nap.aut. oči) ikad vidjele (10 puta gori nego DarkWolf i svi nastavci Urlikanja...). Ali, mogu se pohvaliti da sam ga do kraja ipak pogledao (tamo negdje 85' ili 86' ako se ne varam...inače je Cibona bila prvak Europe). A molim te lijepo kako može biti film dobar kad odmah na početku kad ti crvi počnu izlaziti iz zemlje i počnu urlikati kao Godzila ili što ti ja znam ??? Da urliču (isti slučaj sam primjetio i u Shark Attack serijalu gdje morski pas pod vodom urliče i to urlikom tigra...u jebote jel to loše).

Bonus pozitivus filma:
- rušenje velikog dalekovoda (sekvenca izvučena iz filma "Ocean's 11")
- za najbolju scenu i efekt u filmu zaslužan je Rick Baker (scena kad crvi ulaze Rogeru u lice...impresivno...pogledaj sliku ispod)
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
- početak filma je inspiriran istinitim događajem (dogodio se u Teksasu tamo 50-tih godina prošlog stoljeća, kad je taj predio vrvio crvima...naravno nisu napadali ljude i jeli ih)
- naučili smo kako se brzo može doći do crva za ribolov (akumulator + mokra zemlja = crvi = gradele od pastva)
- korišteno 250 000 pravih i milijun gumenih (većina keša otišlo baš na ovu stvarcu i Ricka Bakera naravno)

A gledaj koje je ovo djelo imati potencijala:
- u filmu su redom trebali glumiti - Kim Basinger (Geri Sanders), Silvester Stallone (Roger) i Martin Sheen (Mick), ali su odustali zbog kreativnih razlika

Alternativa:
"'Ants!" (1977.) - glume Brian Dennehy, Robertu Foxtworthu i još par poznatijih TV glumaca; neloš TV filmić sa par zanimljivh scena (jeste li znali da su mravi najbolji lovci na planetu, ma koliko ih zgazili oni i dalje dolaze dolaze i za 3-4 sata od čovjeka ostanu bijele kosti...i to oni koji žive u amazonskoj prašumi


B O N U S :
Legendarni filmovi koje većina horor poznavalaca stavlja u najgore filmove koji su ikad gledali...ali ne znaju da su ovo izvorni trash klasici kakvi zaslužuju remake:
*napomena ovo nisu po mom izboru najgori filmovi nego vrlo posebni filmovi koji zaslužuju biti gledani više puta i koji imaju poseno mjesto u mom srcu

Night of the Lepus (1972) Redatelj: William F. Claxton

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket pogledajte one oči...čovječe kao reklama za crtani film

Sadržaj: "- Mutirani divivski zečevi teroriziraju jedan okrug u Americi..."

Miišljenje:
"- Ponovit ću još jednom za one koji nisu čitali sadržaj nego su se odmah prebacili na moje misli - "- Mutirani divivski zečevi teroriziraju...". Jebote...trebaš imati muda da uopće dođeš u studio sa takvom idejom o snimanju takvog filma. E, baš takva je muda u to doba imao redatelj Claxton kad se odlučio na adaptaciju romana Russella Braddona "The Year of the Angry Rabbit".
Posebice bih izdvojio da film respektabilnu glumačku ekipu ozbiljnih glumaca (na čelu je Janet Leigh, a bogme glumi i DeForest Kelley - poznatiji kao Dr. Leonard McCoy u originalnoj postavi Zvjezdanih Staza i jedini od članova glumačke ekipe koji nije napisao svoju autobiografiju, ali je zato prvi od ekipe odapeo).
Uz "Evil Dead" i "The Thing From Another World" ovo je film (mislim na horore inače bih spomenuio i "Divan Život" sa Jamesom Stewartom) koji se najviše puta pojavljivao u nekim filmovima na TV-u.

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket Mutirani Zekloslav Mrkva...a di je Patak Darko??

Film ima sve: divovske zečeve (koji su u stvari normalni na maketama), nezaboravljive zvukove (topot konja kad zečevi idu u 'galop') i izjave (poput one policajca Lopeza: "- "Pozor! Pozor! Dame i gospodo, pozor! Približava nam se krdo zečeva ubojica a mi očajnički trebamo vašu pomoć..."), pa do ljudi u maskama od zečeva....ma jednostavno legendarno i nenadjebivo."
*iako izgledaju nevino zecovi ponekad znaju biti krvoločni sa onim svojim kandžama...pošto sam ih uzgajao baš zecove (čak ih je jednom bilo 40 komada) jednom sam vidio kako zečica svoje mlade (krvav prizor brate...a bio sam mlad i zelen i tad se sjetih "Noć Zeca")*

Alternativa:
"The Day of the Animals" (1977) - ako ste za mješavinu ptica, grizlija i drugih beštija
"Day of the Animals" (1977) - Leslie Nielsen ima jednu od gl. uloga


Slugs, muerte viscosa (1988) aka "Slugs" Redatelj: Juan Piquer Simón

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Sadržaj: "- Mutirani veliki crnu puževi golaći ljudožderi teorirziraju jedan gradić...."

Mišljenje:
"- Ono što vrijedi za potonji film o zecovima vrijedi i za ovaj španjolsko-američki film. Film se dići:
solidnim 'gore' scenama (dobro odrađeno), opet besmrtnim izjavama (Mike Brady: "- Sada možda...ali samo možda...mi ovdje imamo posla sa pužom mutantom koji jede meso...." ili "- Sad moram ići ubijati mutirane puževe. Kad se vratim, mogli bi se skinuti goli i malo ludirati?"). Jedino slabo izvedeno jeste drvena gluma i to što film stvarno želi biti ozbiljan o temi puževa ubojica... Inače i ovaj film je adaptacija knjige - "Slugs" od Shauna Hutsona.
Ma, ludo i nezaboravno će se osjećati onaj tko ovo pogleda."

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket legendarna scena (koji zubiiiii....ode vrh prsta)

Alternativa:
"Frogs" (1972) - film ima legendarni poster (žaba sa ljudskom rukom u ustima) i sličnu radnju

23:42 • Komentari ( 3 ) • Print#

<< Arhiva >>

Recenzije filmova...

Podžanrovi:
Animal attack filmovi
Biti glumac u horor žanru - dio prvi i dio drugi
Giallo
Remakomanija...

Filmovi kojima ćete se uvijek vraćati - (remek-djela):
28 Days Later (2002)
30 Days of Night (2007)
Alien (1979)
Alien Hunter (2003)
Altered (2006)
An American Werewolf in London (1981)
Avatar (2009)
Batoru rowaiaru (2000)
BATMAN: Dead End (2003)
Black Christmas (1974)
Black Water (2007)
Blade (1998)
Blade II (2002)
Book of Eli (2010)
Bubba Ho-Tep (2002)
Stuart Gordon's Castle Freak (1995)
Citizen X (1995)
Conan the Barbarian (1982)
Cloverfield (2008)
Dark Star (1974)
Dead of Night (1974)
Dog Soldiers (2002)
Evil Dead: The Musical (2003)
Evil Dead: Book of Dead (1983)
Evil Dead 2: Dead by Dawn (1987)
Evil Dead 3: Army of Darkness (1993)
Fido (2006)
Fright Night (1985)
Gosti iz Galaksije (1981)
Gwoemul (2006)
House of Wax (1953)
Hulk (2003)
Humanoids from the Deep (1980)
Invasion of the Body Snatchers (1956)
Izbavitelj (1976)
Jack The Ripper (1988) *TV
Jaws (1975)
John Carpenter's The Thing (1982)
Killer Klowns From Outer Space (1988)
Q (1982)
Leptirica (1973)
M (1931)
Martyrs (2008)
Modern Vampires(1998)
Monsters vs. Aliens: Mutant Pumpkins From Outer Space (2009)
Motel Hell (1980)
My Bloody Valentine (1981)
Mulberry Street (2006)
Murder Party (2007)
Night of the Hell Hamsters (2006)
Night of the Living Dead (1968)
Night of the Living Dead (1990)
Otis (2008)
Parents (1989)
Phobia 2 (2009)
Piranha (1978)
Planet Hulk (2010)
Planet of Vampires (1965)
Predator (1987)
Predator 2 (1990)
Rabid (1977)
[REC] (2007)
[REC]2 (2009)
Return of the Living Dead (1985)
Romasanta: The Werewolf Hunt (2004)
Shivers (1975)
Silent Night, Deadly Night (1984)
Slither (2006)
Solomon Kane (2009)
Split Second (1992)
Stephen King's Cat's Eye (1985)
The Bad Seed (1956)
The Birds (1963)
The Cottage (2008)
The Dark Crystal (1982)
The Descent (2005)
The Fearless Vampire Killers (1967)
The Fly (1958)
The Fly (1986)
The Hitcher (1986)
The Hole 3D (2009)
The Howling (1981)
The Hunt for Gollum (2009)
The Last House on the Left (1972)
The Living Dead at Manchester Morgue (1974)
The Lost Boys (1987)
The Monster Squad (1987)
The People Under the Stairs (1991)
The Spiderwick Chronicles: The Field Guide (2008)
The Thing From Another World (1951)
The War of the Worlds (1953)
The WolfMan(1941)
THEM! (1954)
Trick 'r Treat (2008)
Tucker & Dale vs Evil (2010)
Turtles Forever (2009)
Vampire Hunter D: BloodLust (2000)*anime
WALL-E (2008)
Ward 13 (2003)
Warning Sign (1985)
Westworld (1973)
Zombieland (2009)

Skoro savršeni filmovi:
9 (2009)
Alien Trespass (2009)
Battle: Los Angeles (2011)
Blade: Trinity (2004)
Burke and Hare (2010)
Children Shouldn't Play with Dead Things (1972)
C.H.U.D (1984)
Deep Rising (1998)
Demons (1985)
Demons 2 (1986)
Feast (2005)
Freddy vs. Jason (2003)
Friday the 13th (2009)
From Hell (2001)
Galaxy of Terror (1981)
Horror Express (1973)
Hybrid (2010)
Innocent Blood (1992)
It! The Terror From Beyond Space (1958)
Jack Brooks: Monster Slayer (2007)
Jason and Argonauts (1963)
Jaws 2 (1978)
Kingdom of the Spiders (1977)
La Horde (2009)
Lesbian Vampire Killers (2009)
Mutant (1984)
Mutants (2009)
My Name is Bruce (2007)
One-Eyed Monster (2008)
One Dark Night (1983)
Orca: The Killer Whale (1977)
Percy Jackson & the Olympians: The Lighning Thief (2020)
Phantasm (1979)
Phantoms (1998)
Planet Terror (2007)
Predators (2010)
Prince of Darkness (1987)
Resident Evil (2002)
Rogue (2007)
Quarantine (2008)
Sinister (2012)
Splinter (2008)
Superman/Doomsday (2007)
The Boy Who Cried Werewolf (2010)
The Descent 2 (2009)
The Gate (1987)
The Ghost and the Darkness (1996)
The Plague of the Zombies (1966)
The Prowler (1981)
The Mutant Chronicles (2008)
The Zombie Diaries (2006)
War of the Worlds (2005)
Wind Chill (2007)
Wolfen (1981)
Zona Mrtvih (2009)

Vrlo slabi filmovi (jedanput ih pogledati i zaboraviti ih):
7-gwang-goo (2011)
30 Days of Night: Dark Days (2010)
Altitude (2010)
Atrocious (2010)
Blackout (2009)
Black Sheep (2006)
Blood & Chocolate (2007)
Big Bad Wolf (2006)
Blood: The Last Vampire (2009)
Chaw (2009)
C.H.U.D II: Bud the Chud (1989)
D-Wars (2007)
Day of the Dead (2008)
Daybreakers (2009)
Dead Space: Downfall (2008)
Doghouse (2009)
Doom (2005)
Dreamcatcher (2003)
Dylan Dog: Dead of Night (2010)
Eclipse (2010)
Fade to Black (1980)
Feast II: Sloppy Seconds (2008)
Frostbiten (2006)
Funhouse (1981)
Funny Man (1994)
Halloween (2007)
Humanoids From the Deep (1996) TV*
Hypothermia (2010)
Infestation (2009)
Jaws 3D (1983)
Jaws: Revenge (1987)
Jennifer's Body (2009)
Krvopijci 1989)
Legion (2010)
Loch Ness Terror (2008)
Lord of Illusions (1995)
Mor (1992)
New Moon (2009)
Night of the Living Dead 3D (2006)
Night of the Living Dorks (2004)
Night of the Demons (2009)
One Missed Call (2008)
Orcs! (2011)
Outlander (2008)
Piranha 2: The Spawning (1981)
Prophecy (1979)
Shark Night 3D (2011)
The Being (1983)
The Breed (2001)
The Burrowers (2008)
The Devil Inside (2012)
The Gate II: Trespassers (1990)
The Hills Run Red (2009)
The Last Lovecraft: Relic of Cthulhu (2009)
Troll (1986)
Robert Kurtzman's The Rage (2007)
The Reptile (1966)
The Tribe (2009)
The Unborn (2009)
Timber Falls (2007)
Twilight (2008)
Scourge (2008)
Shadow Zone: The Undead Express (1996)
Sint (2010)
Skyline (2010)
Spontaneous Combustion (1990)
Starship Troopers 3: Maruder (2008)
Vikaren (2007)
Undead (2003)
Under the Mountain (2009)
Unearthed (2007)

Filmovi tako loši da na kraju ispadnu dobri:
Nightmare at Noon (1988)
Parasite (1982)
The Dark Lurking (2010)
The Giant Claw (1957)


DOKUMENTARCI
His Name Was Jason: 30 Years of Friday the 13th (2009)
More Brains! A Return to the Living Dead (2011)
Never Sleep Again: The Elm Street Legacy (2010)
Scream greats, vol. 1: Tom Savnini Mater of Horror Effects (1986)
The Perfect Scary Movie (2005)
Zombies: A Living History (2011)

Recenzija video-igara:
Clive Barker's Jericho (2007)
Evil Dead: Hail to the King (2000)
Plants vs. Zombies (2009)
Puzzle Quest: Challenge of the Warlords (2007)
Return to Castle Wolfenstein (2001)
TERRORDROME: Rise of the Boogeyman
The Suffering - The Prison is Hell (2004)

Recenzija figura:
Cult Classics Series 5: Medieval Ash (NECA)

Pisci SF-a, Fantasya i Horor žanra:
Robert Ervin Howard (1906 - 1936) I dio; II dio

Recenzija knjiga:
"Blackout" - Mislav Pasini
"Bojno polje Istra" - Danilo Brozović
"Cell" - Stephen King
"Going to Pieces: The Rise and Fall of the Slasher (1978 - 1986)" - Adam Rockoff
"Kriza - Hrvatski horor" - Mihalinec/Grgić
"Mrtva Straža" - Mislav Pasini
''Let the Right One In'' - John Ajvide Lindqvist
"The Silence of the Lambs" - Thomas Harris
"Točka dezorijentacije : Zombiji su među nama" - Mislav Pasini
"Sumrak Razbijenog Uma" - Mislav Pasini
"Watchers" - Dean R. Koontz
Žuti titl - drugačija filmska enciklopedija (autori: Velimir Grgić i Marko Mihalinec)
"Xavia" - Damir Hoyka

Biografije, činjenice o monstrumima i ikonama strave...

Top lista najboljih:
12 naj scena eksplozije glave...
Najbolji 'animal attack' filmovi
Najgori 'animal attack filmovi + Bonus
14 najiritantnijih likova u hororima
Naj pijanci i alkosi u horor, SF i fantasy žanru....top 15
Deset najboljih pasa
10 naj zombija...
9 Najboljih košarkaških momenata u SF, Horor i Fantasy filmovima...
22 Najtužnije filmske smrti u horor, SF i fantasy žanru...
25 Najboljih scena sa zahodom - dio prvi i dio drugi
22 Najbolja SF oružja iz videoigara II dio I dio
32 najbolje mjuze u horor filmovima
Najbolji ljubavni parovi...top 20
35 naj serijskih ubojica u svijetu zabave 35 - 30, 29 - 16, 15 - 01
45 najgrudiju u horor filmovima 45 - 30, 29 - 16, 15 - 01
46 najboljih horror scena sa vratima - Dio prvi i Dio drugi
35 najboljih horor postera (35-28). (27-21), (20-11), (10-1)
Najboljih 5 vozila (+ Bonus) u nekom horor i SF filmu...
50 najboljih partitutra u Horor, SF i Fantasy filmovima I. dio i II.dio

Bad guys:
Alien
Aliens
Gremlini
Michael Myers
The Thing

Good guys:
Abraham van Helsing
Ashley J. Williams
Red Sonja
Solomon Kane

Redatelji Horora, SF-a i Fantasya:
John Carpenter

Scream Queens:
Dee Wallace
Linnea Quigley
Patricia Tallman

Horor Legende:
Bill Paxton
Corey Haim
Dick Miller
Tom Atkins
Udo Kier

Legende FX-a i specijalnih efekata:
Rob Bottin
Stan Winston

Znastvene činjenice, teorije i iskonska povjest:
2-4-5 TRIOXIN i Ernie Kaltenbrunner činjenice...
NECRONOMICON
Slučaj "Capitoli 61'"
ZOMBIJI - fenomen horor žanra i vudu religije
Zombiji - vrste filmskih nemrtvih
Zombi kronologija u horor filmu
Zašto volimo horore...
Moja teorija o Michaelu Myers

Liste i popisi:
Popis filmova o Frankensteinu...
Jekyll-Hyde lista filmova...
Gojira-Godzilla lista...
Lista filmova rađenih prema Stephen Kingovim novelama
Božićna lista horor filmova
Sva ubojstva Michael Myersa

Najstrašnije scene filma:
Scena No.1 ''Andaluzijski pas'' (1929)
Scena No.2 ''Se7en'' (1995)
Scena No.3 "Don't look now" (1973)
Scena No.4 "Pee-wee's Big Adventure" (1985)
Scena No.5 "Le Locataire/The Tenant" (1976)
Scena No.6 "Willie Wonka & The Chocolate Factory" (1971)
Scena No.7 "Reservoir Dogs" (1992)
Scena No.8 "Freaks" (1932)
Scena No.9 "Oldboy" (2003)
Scena No.10 "Misery" (1990)
Scena No.11 "Saving Private Ryan" (1998)
Scena No.12 "The Deep" (1977)
Scena No.13 "Irreversible" (2002)

Film Dana:
Body Parts (1991)
Hambuster (2010)
Korgoth of Barbaria (2006) Pilot epizoda
Pin (1988)
The Dummy (1982)
The Girl Next Door (2007)

In Memoriam
Mako

Copyright 2006. - 2008 Sva Prava pridržana Frogbros.